3 gode grunde til ikke at tage et SMS lån

tag ikke sms lån

Selvom der kan være mange gode grunde til at tage et hurtigt lån her og nu, (og vi også før har givet dig 3 gode grunde til at tage et sms lån) skal du altid spørge dig selv, om det er en god idé. Du skal spørge, om du virkelig ikke kan klare dig uden en bestemt genstand, og om det ikke kan svare sig for dig at spare op til det hele i stedet for.

For selvom det aldrig har været lettere at låne penge, er fælderne blevet tilsvarende større. Jo færre krav, der stilles til dig som låntager, desto højere konsekvenser vil der være, hvis du ikke betaler lånet tilbage. Og ved SMS lån skal du ikke stille nogen former for sikkerhed, der er ikke krav til, at du skal have en bestemt størrelse indtægt, og du skal ikke oplyse, hvad pengene skal bruges til.

Usædvanlig kort løbetid

For det første er løbetiden meget kort. Du skal forvente at dit lån skal være betalt tilbage indenfor 30 dage. Og har du for eksempel lånt 15.000 kr., så kan det være svært at betale det fulde beløb indenfor så kort en periode. Så hvis du ved, at du ikke kan skaffe pengene på så kort tid, så skal du ikke vælge et kortfristet SMS lån.

Høj rente

For det andet er straf-renterne på et SMS lån meget høje, hvis du ikke kan betale lånet tilbage inden for fristen. Du skal derfor være helt sikker på, at du får adgang til det beløb, du skal betale, for ellers ender du med et lån, der vil blive virkelig dyrt i forhold til det forholdsvis lille beløb, du har lånt.

Det er virkelig ærgerligt at gå og betale tårnhøje renter og gebyrer på et relativt småt beløb, bare fordi du føler dig fristet i et kort øjeblik og lånte penge til noget, du måske reelt sagtens havde kunnet undvære. Eller som du kunne have sparet op til i stedet.

Ikke specielt fleksibel

For det tredje har du mulighed for andre typer af lån, der måske passer dig bedre. Står du og mangler pengene til noget, der ikke kan vente, skal du undersøge alle muligheder og ikke bare springe ud i det første og bedste lån, du lige falder over. Du skal sætte dig ind i alle fordele og ulemper hos udlåner, og du bør undersøge mere end en udlåner, før du træffer dit valg.

Du skal samtidig huske, at et forbrugslån måske passer bedre til dit behov. Ja der er renter og gebyrer, men du skal ikke betale beløbet tilbage inden for en meget kort periode. På den måde får du i stedet en fast månedlig ydelse, som gør tilbagebetalingen mere overskuelig. Du kan derfor også lettere regne ud, hvad det samlede lån kommer til at koste dig, hvilket kan være svært med et SMS lån, hvis det nu viser sig, at du ikke kunne betale det tilbage inden for den frist, du har fået her.

I sidste ende er det dit valg, om du vil optage et hurtigt SMS lån, men vi anbefaler med denne låntype, at du overvejer det nøje, så du ikke brænder fingrene i den sidste ende.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *