Kviklån Juni 2017

Velkommen til Ruo Finans store oversigt over kviklån i Danmark. Her hjælper vi dig med at finde det helt rigtige kviklån til dig.

Populære Kviklån Juni 2017

Her kan du se de kviklån der er de mest populære her i juni 2017, sådan at du kan vælge det kvik lån der er det rigtigste dig. Du kan også læse videre længere nede på siden for information om hvordan man vælger det bedste kviklån 2017:

kviklånHvad skal du kigge efter når du vælger kviklån?

Hvis man ikke synes at økonomi er det sjoveste her på jorden kan det godt være lidt af en prøvelse at skulle kigge efter kvik
lån og vælge det rigtige lån. Så hvis du gerne vil have en kviklån nu kan du kigge på de 3 mest populære lån øverst på siden, og komme i gang med at ansøge om dit kviklån hurtigt. Vil du gerne sætte dig lidt mere ind i hvordan processen fungerer og hvad du skal kigge efter (og det er en god ide på den måde at tage ansvar for sin økonomi) kan du læse med her.
Der er nemlig grundlæggende fire ting du skal kigge efter når du sammenligner kviklån

 1. Lånebeløb
 2. Tilbagebetalingstid
 3. Rente og gebyrer
 4. ÅOP

Vi gennemgår de fire ting enkeltvis her.

Lånebeløb

Det første du skal se er hvor mange penge du kan låne, og om det passer med det beløb du har brug for at låne. Der er mange kviklån på f.eks. 5.000 kr. eller 10.000 kr. som man kan få hurtigt, men hvis du har brug for at låne 20.000 kr. kommer du jo ikke langt med de små lån – medmindre selvfølgelig at du vil tage flere kviklån på én gang. Oftest vil det dog her være smartere at samle det i ét større lån da omkostningerne ved det er mindre.

Start derfor med at bestem dig for hvor mange penge du har lyst til at låne, og sorter de lån fra hvor du ikke kan låne det beløb du gerne vil.

Hvilke krav skal du opfylde?

krav til kviklånDet næste du skal kigge på er om der er nogle specielle krav du skal opfylde før du kan få lov til at tage lånet. Hvis du f.eks. vil have et kviklån til 18-årige kan du sagtens det, men der er også mange steder hvor du først kan tage et lån når du er blevet 21 år. Og så kan du jo sortere dem fra med det samme.

De fleste lån er kviklån uden sikkerhed, men ved de større beløb kan det godt være at du skal stille noget sikkerhed – det er ikke realistisk at låne 200.000 her og nu bare på sit glatte ansigt, og har du ikke noget sikkerhed at stille kan du derfor også godt sorterede disse lån fra.

Der kan også være forskellige bopælskrav. Selv om du er dansk og arbejder i Danmark vil nogle låneudbydere f.eks. ikke tilbyde dig et kviklån hvis du bor i Sverige.

Sidst men ikke mindst kan der også være krav til din indkomst. Selv om det vil lune godt med et kviklån på kontanthjælp kræver de fleste låneudbydere dog at du har en fast indtægt sådan at de også fra deres side af har en eller anden form for sikkerhed for at du kan have råd til at tilbagebetale dit lån. Undtagelsen her kan dog være kviklån for studerende hvor der kan være lidt lempeligere regler ligesom der også er nogle udbydere der tilbyder kviklån uden dokumentation – så er renten som regel bare tilsvarende højere, så hvis du har en fast indtægt skal du ikke vælge et af disse.

Sidst men ikke mindst er der også ofte et krav om at man ikke må stå i RKI, noget vi kommer ind på længere nede i vores guide.

Renter og gebyrer

Det næste du skal kigge efter er renter og gebyrer. Renten på kviklån kan svinge meget, lige fra kviklån med lav rente til de meget dyre kviklån. Ligeledes kan der være stor forskel i hvor meget der bliver taget i gebyr for at oprette kviklånet.

Alt andet lige vil du gerne tage et kviklån hvor renten er højere og gebyret er lavere. Det skyldes at vi i Danmark har rentefradrag. Det betyder at for hver krone du betaler i rente kan du trække noget fra i skat – den præcise procentsats varierer for år til år, og er lige nu ved at blive sat ned fra 33 % til 25,5 % i en periode fra 2012 til 2019 (kilde Wikipedia).

renter og gebyrerGebyrer kan du derimod ikke trække fra i skat.

Vi kan tage et konkret eksempel hvor du låner 50.000, og skal betale 60.000 kr. tilbage om et år. Dine udgifter er altså 10.000 kr.

Det ene sted du kan låne er der tale om et kviklån uden renter. Her er de 10.000 kr. en blanding af forskellige gebyrer, f.eks. oprettelsesgebyr og tilbagebetalingsgebyr.

Det andet sted er der tale om et gratis kviklån rent gebyrmæssigt, her er alle 10.000 kr. renter.

Umiddelbart skulle man ikke mene at der var nogen forskel på de to – du betaler jo 10.000 kr. for at låne pengene i begge tilfælde, men takket være rentefradraget kan det langt bedre betale sig at tage det kviklån hvor du betaler pengene som rente i stedet for gebyr – faktisk kan du spare ca. 2.500-3.300 på det.

Videoen her forklarer meget godt hvad renter er for en størrelse:

ÅOP – Årlige omkostninger i procent

Det sidste du skal kigge på der ÅOP, en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, og er en procentsats for hvor meget du skal betale i BÅDE rente og gebyr. Låner du f.eks. 50.000 til 10% i rente og med 5.000 i gebyr kan du forledes til at tro at det er et godt tilbud – du betaler jo kun 10% i rente, og det er meget fint for et kviklån. Du glemmer bare at regne de 5.000 i gebyr med, så dine reelle omkostninger (ÅOP) er slet ikke 10% men i virkeligheden 20%, og så er det jo en anden sag.

I 2010 blev det et krav med det der hedder Prisoplysningsbekendtgørelsen fra Finanstilsynet at alle lånetilbud altid skulle vises med angivelse af de årlige omkostninger i procent. Inden da havde det nemlig været kutyme at man havde kunnet tage lån med meget lave renter men meget høje gebyrer, og det var der mange forbrugere der var blevet snydt af.

Så når du sammenligner dine lån skal du som udgangspunkt altid tage det med den laveste ÅOP – så længe du har eksemplet med rentefradrag i baghovedet, for nogle gange kan det bedre betale sig at vælge lidt højere omkostninger mod at ÅOP består af renter i stedet for gebyrer.

Du kan her se en kort video der forklarer hvad ÅOP er:

Hvorfor vælge et kviklån?

Der er mange gode grunde til hvorfor du kan overveje et kviklån frem for så mange andre gode lånetyper, og her gennemgår vi nogle af dem – har du selv en fordel vi ikke har fået med på listen så skriv den gerne til os så Ruo Finans kan blive dem mest fuldendte kviklånsguide på nettet.

Den første og måske største fordel er at du kan tage et kviklån online. Det virker måske ikke umiddelbart som nogen større fordel med det betyder at du

 • Ikke skal finde plads i kalenderen til at gå i banken
 • Ikke skal snakke med en bankrådgiver
 • Ikke skal bruge tid på et møde
 • Ikke behøver planlægge dit lån i god tid

Du kan altså med andre ord sidde hjemme i din sofa og i ro og mag sammenligne de forskellige kviklån der er på markedet, foretage dit valg, og så derefter klare det hele på computeren.

fordele ved kviklånDen anden fordel der er ved at tage et kviklån er at det går så helt utroligt hurtigt. I gamle dage (det vil sige før internettet for alvor slog igennem) kunne man også godt tage kviklån, men dengang kaldte man det ikke kviklån, men i stedet forbrugslån. Der var det nemlig sådan at man tog et kviklån uden nemid, og det vil sige at der var mange papirer der skulle underskrives og sendes frem og tilbage, og det var altså noget der tog tid. Så fra man besluttede sig for at man gerne ville tage et lån til at man rent faktisk fik det kunne der godt gå mange dage.

Det var også dengang men gik i butikker når man købte dyrere ting som f.eks. elektronik, og i mange butikker havde man derfor mulighed for at oprette et lån når man f.eks. købte sit fjernsyn. Så kunne man spare besværet med papir og breve frem og tilbage, og man behøvede ikke hæve penge til fjernsynet – eller måske kunne man vælge en lidt større model end man ellers ville have valgt. Men i dag fjernsyn og dyrere elektronikgoder noget man køber på internettet, og derfor er behovet for forbrugslån i butikker også faldet kraftigt.

I dag man kan tage et kviklån med nemid og det betyder at man udfylder alle sine informationer på computeren, og så underskriver med sig nøglekort. Det tager ikke mange minutter at gøre det, og så er kviklånsansøgningen sendt af sted. Mange steder får man svar inden 15 minutter (i normal åbningstid), og du kan altså ende med at tage et kviklån med udbetaling samme dag. Fra du ansøger til pengene står på din konto kan der gå få timer – det er altså noget lidt andet end dengang man skulle sende breve frem og tilbage.

Sidst men ikke mindst er et kviklån også så dejligt anonymt. Du skal ikke overtale din bankrådgiver til at få lov til at låne penge, du skal ikke fortælle nogen hvad du har lyst til at bruge pengene på, og det er ikke nogen i din omgangskreds som du har lånt dem af. Har man et fornuftigt formål med at bruge pengene, og har man i forvejen en ok kreditvurdering er det at låne penge i banken ikke noget problem, men det kan stadig være rart ikke at skulle stå til ansvar for nogen – og med kviklån står du kun til ansvar for dig selv.

Typer af kviklån

Et kviklån er ikke bare et kviklån, og med så mange andre ting er der også nogle variationer i de forskellige lånetyper. Her på siden kan du læse om følgende lånetyper:

alternativer til kviklån

Alternativer til kviklån

Selv om vi her hos Ruo Finans går meget op i kvik lån er der jo ikke én form for lån der passer til alle, og derfor kan der også være situationer hvor det kan være bedre med kviklån alternativer. Og da vores mål jo er at lave Danmarks bedste kviklånsguide har vi selvfølgelig også taget et stort afsnit med om alternativer til kviklån.

Har jeg virkelig brug for pengene?

Det første du skal overveje inden du tager et hvilken som helst lån er om du virkelig har brug for at låne penge, eller om det bare er noget du gør fordi du gerne vil have noget nu og her, men som du egentlig godt kunne vente på.

jeg har brug for pengeDer er nemlig tidspunkter hvor det er fornuftigt at tage et lån, og så er der tidspunkter hvor det nok bedre ville kunne betale sig at vente.

Lad og sige at køleskabet går i stykker og der står absolut 0 kroner på din konto. Skal du så låne penge til at købe et nyt køleskab, eller skal du vente 2 uger på at det bliver den første og der går løn ind? Her er svaret nemt, du skal selvfølgelig låne penge og købe et nyt køleskab.

Det samme gælder hvis din studiecomputer går i stykker – så duer det jo ikke at skulle droppe studiet mens du sparer op til en ny computer, så må du låne penge til at købe en ny så hurtigt du kan så du ikke kommer bagud. Det var eksempler hvor vi nok nemt alle sammen kan blive enige om det utvivlsomt er det rigtige at låne penge.

 

Lad os så sige at der kommer en ny tøjkollektion. Skal du så låne penge og ligge i kø hele natten ligesom disse unge gør det? Eller skal du sige til dig selv at det var godt nok ærgerligt at du ikke havde nogle penge, men at der nok kommer en anden god gang hvor du får mulighed for at købe noget? Eller hvis dine venner skal på en fed bytur og du ikke har hverken kontanter eller penge på kortet. Skal du så ud at tage et hurtigt kviklån? Eller melde fra og ikke tage med?

Det er eksempler som disse der er lidt sværere at svare på, og som deler vandende. Der er ikke noget facit, men man må gøre op med sig selv hvad der er det rigtigt for en i den situation man står i. Det man bare skal være opmærksom på er at de penge man låner nu skal betales tilbage en dag – med renter og gebyrer oveni. Så hvis du får noget nu må du give afkald på noget andet når kviklånet skal betales tilbage – nogle ville måske sige at det svarer lidt til at tisse i bukserne for at holde varmen, men vi vil nøjes med at sige at man udskyder regningen og besværet. Og det må man gøre op med sig selv om man har lyst til at gøre nu, eller om man i stedet kan udskyde sin nydelse og undlade at tage et (unødvendigt) lån.

En opsparing er et omvendt kviklån

Mens vi er ved emnet om ydelse kontra nydelse kan vi her på Ruo Finans slå et slag for at man kigger lidt på kviklånets diametrale modsætning – der er selvfølgelig tale om intet mindre end opsparingen. En opsparing udmærker sig ved at være langsom (du kan få svar på 15 minutter med et kviklån – en opsparing kan snildt tage 15 uger eller måneder) og i stedet for at det er penge du låner af andre er det penge du giver til dig selv. Uanset om man har mange eller få penge bør man have en opsparing da det giver mange fordele – faktisk så mange at vi har lavet en top 10 liste over dem her:

 1. Med en opsparing slipper du for at betale renter og gebyrer
 2. Hvis du sparer løbende op bruger du tilsvarende mindre, helt uden at du lægger mærke til det
 3. Med en opsparing er der ikke risiko for at du ender i RKI
 4. Du har en nødopsparing i tilfælde af at noget går galt
 5. Du kan med god samvittighed købe lidt ekstra til dig selv en gang i mellem
 6. En opsparing giver dig øget selvtillid
 7. Med en opsparing er din økonomi mere sikker
 8. Har du en opsparing kan du tænke mere over hvad du VIL og mindre over hvad du SKAL
 9. Du slipper for at skulle argumentere med nogen om hvad du skal bruge dine penge til
 10. Din bankdame kommer til at elske dig – og den dag du skal låne penge kan du låne endnu flere

Du kan også se videoen her for gode råd til opsparing:

Skal jeg overhovedet tage et kviklån?

skal jeg tage et kviklånHvis du er kommet frem til at du godt kan tillade dig at bruge pengene og du ikke har en opsparing der kan dække det du skal bruge penge til skal du til at overveje hvilket lån du skal tage – og her er spørgsmålet så om det overhovedet er et kviklån der er det rigtige for dig.

Generelt set må man sige at hvis man har et alternativ er kviklån som regel ikke den bedste løsning. Selskaber som Kvikautomaten, Leasy og Ferratum lever bl.a. af at formidle kviklån, og de vil jo gerne tjene så mange penge som muligt. Derfor prøver de at tage så mange penge som muligt i renter og gebyrer, og som du kan se i vores kviklån oversigt øverst på siden er der stor forskel i hvor meget du skal betale i rente på dit kviklån.
Hvis du vælger et kviklån skal du derfor som minimum sørge for at vælge det billigste kviklån.

Har du mulighed for at låne penge i banken, enten som banklån eller kassekredit vil du som regel her kunne forhandle dig til bedre vilkår med din bankrådgiver, men det kommer meget an på det enkelte tilfælde.

Der vil også være tilfælde hvor din bankrådgiver ikke kan se at det er fornuftigt at bruge pengene og derfor ikke vil autorisere et lån, men hvor det er meget vigtigt for dig at have det ekstra rådighedsbeløb, og så kan et kviklån være den rigtige løsning.

Så som du kan se er det meget op til det enkelte tilfælde hvad der bedst kan betale sig – skriv gerne i kommentarerne om du har taget et kviklån eller et banklån og hvad det var der gjorde at du tog netop det valg.

Få en kassekredit

Et alternativ til et kviklån kan være at få en kassekredit. Vi vil ikke bruge så lang tid på at forklare hvad en kassekredit er når de har gjort det så fint hos Danske Bank, men vi kan sige at det er en kredit man får på sin konto. Det svarer lidt til at man selv har sat beløbet ind på sin konto. Har man f.eks. 2.000 kroner stående på sin konto og har en kassekredit på 10.000 kan man altså hæveop til 12.000 kr.

Den store fordel ved en kassekredit er at man kun betaler rente af de penge man rent faktisk bruger, så har du en kassekredit på 10.000 men bruger kun 1.000 af dem betaler du kun rente af de 1.000. Det er en stor forskel i forhold til kviklån hvor du får hele lånebeløbet udbetalt og betaler renter af dem alle sammen, uanset om du bruger dem eller ej.

Har du ikke et fuldstændigt overblik over hvor mange penge du skal bruge kan det derfor være en god ide at forsøge at få en kassekredit i stedet for et kviklån da den er langt mere fleksibel.

En anden stor fordel ved kassekreditten er at den ikke skal betales tilbage. Tager du et kviklån på 10.000 kr. skal det man kalder hovedstolen betales tilbage på et eller hvor lang tid man nu har bestemt sig for, men en kassekredit er en fast kredit du altid har stående, og du behøver altså ikke tænke over at skulle betale den tilbage i det næste lange stykke tid.

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved en kassekredit – for det første skal den godkendes af banken, for det andet er renterne rimelig høje, og for det tredje kan du risikere at det bare bliver en sovepude og at du så bare kommer til at bruge kassekreditten på noget ligegyldigt og så står i samme dårlige økonomiske situation som før.

Om man skal vælge et kviklån eller ej kommer derfor meget an på følgende:

 • Om du ved præcist hvor meget du skal bruge
 • Hvilken rente du kan få på hhv. dit kviklån og din kassekredit
 • Om du har mulighed for at betale dit lån tilbage
 • Om du har disciplin til ikke at bruge hele din kassekredit bare fordi du har den

Ovenstående overvejelser er forskelligt fra person til person, og derfor kan man heller ikke lave en generel regel om at man skal vælge enten kviklån eller kassekredit.

Lån penge i banken

Et alternativ til at tage et af de større kviklån er at låne penge i banken. Her vil man typisk kunne få en lavere rente og ofte også en mere fordelagtig afdragsordning. Der vil dog typisk være nogle krav for at du kan få lov til at tage et banklån:

 • lån penge i bankenDu skal have noget fornuftigt at bruge pengene til
 • Du skal have sikkerhed i form af fast indtægt
 • Du skal nogle gange stille ekstra sikkerhed i form af bil eller ejendom
 • Dit banklån skal godkendes

Så har du brug for et hurtigt lån på 10.000 til en ferie er det nok ikke i banken du skal henvende dig – i hvert fald ikke for at bede om et lån.

Det er også sådan at hvis man tager et banklån er der nogle udgifter forbundet med det, det man kalder stiftelsesomkostninger, og det kan hurtigt løbe op. Så hvis du låner mindre end en 30-50.000 kan det som regel ikke betale sig at låne det som banklån, og banken vil i stedet foreslå dig at du skal tage en kassekredit.

Så grundlæggende set kan man sige at mindre, ikke-kritiske lån skal klares med en kassekredit eller et kviklån, mens større, fornuftige lån kan tages i banken.

Lån penge af familien

Det sidste alternativ til kviklån som vi vil nævne her på Ruo Finans er at låne penge af familien. Og ligesom med de andre lånetyper er der både fordele og ulemper ved at gøre dette – for selv om du kan tage et kviklån i dag hurtigt og nemt er det lidt mere kompliceret når det er noget der har noget med familien at gøre.

Vi vil derfor her hurtigt gennemgå fordele og ulemper ved at låne penge af familien i stedet for at tage et kviklån:

Fordele ved at låne penge af familien

Der er selvfølgelig en række fordele ved at låne penge af familien frem for at ansøge om et kviklån online. Det kan være:

 • penge bliver i familienDer er ikke renter på lånet – allerede her kan du spare rigtig mange penge
 • Du kan måske få lov til at låne penge selv om du ikke ville have kunnet tage et kviklån – f.eks. hvis du står i RKI, er 18-årig, ikke kan taget et kviklån uden sikkerhed etc.
 • Du kan være heldig at din gæld bliver eftergivet efter nogle år (måske særligt med mindre beløb fra forældre eller bedsteforældre). Det sker i hvert fald aldrig at man får annulleret sit kviklån.
 • Dem du låner af kan komme med gode økonomiske råd – er man i en situation hvor man har brug for penge her og nu kan det være at det er en god ide at få hjælp til at få styr på ens økonomi.
 • Du bliver mere motiveret for at betale dem tilbage – når du har lånt penge af familien har du en anden forpligtelse over for dem, og det kan måske hjælpe dig til at undgå en negativ gældsspiral

Det var nogle af fordelene ved at låne penge af familien frem for at tage et kviklån, men der er selvfølgelig også nogle ulemper.

Ulemper ved at låne penge af familien

Kigger man kun på fordelene kan man blive fristet til at droppe at tage et kviklån på nettet og i stedet ringe til mormor og spørge om hun har 5.000 kr. man kan låne. Men inden du gør det så kast lige et blik på disse ulemper:

 • Det kan ende med skænderier. Det er den absolut største ulempe, og en af grundene til at man tit siger at der ikke bør være penge mellem familie og venner. For hvad nu når du så har lånt pengene af dine forældre og de så ikke er enige i det som du bruger dem på? Eller hvis du ikke betaler pengene tilbage så hurtigt som de gerne ville have det? Mangt et familieskab eller venskab er blevet ødelagt fordi den ene part mente at nu var det tid til at de skulle have pengene igen, mens den anden part mente at det var vigtige at bruge dem selv. Det er simpelthen så ærgerligt når den slags sker, og derfor er det rigtig rigtig vigtigt at du sørger for at lave meget klare regler for afdrag og tilbagebetaling hvis du ender med at vælge at låne penge af familien.
 • Du skal sige hvad du skal bruge pengene til. En af fordelene ved at tage et kviklån på nettet er at det er så anonymt, og at der ikke er nogen der spørger hvad det er du skal bruge pengene på. Men at overbevise farmor om at du virkelig har brug for at låne 10.000 kr. fordi du skal til Sunny Beach kan godt være noget af en opgave, og også noget der kan være meget ubehageligt og grænseoverskridende.
 • Du risikerer at blive prædiket for. Det er aldrig til at sige hvordan folk reagerer når du gerne vil låne penge af dem, og der er en risiko for at du i stedet for penge her og nu får en lang lektion om hvor vigtigt det er at sætte tæring efter næring og spare op i stedet for at låne penge. Ikke lige det man har lyst til at høre på.
 • Du får dem aldrig betalt tilbage – mennesker er forskellige og ligesom der er nogle som vil blive ekstra motiveret for tilbagebetaling når man låner af familien i stedet for et firma som Vivus kviklån er der andre der har brug for at der står et firma i den anden ende og truer med inkasso og rykkergebyr hvis ikke betalingen falder promte. Og har de ikke det får de aldrig taget sig sammen til at betale lånet tilbage, og så er der igen risiko for ufred og uoverensstemmelser.

Om man har lyst til at låne penge af sin familie eller om man hellere vil tage et hurtigt kviklån er op til en selv – her på Ruo Finans vil vi dog på det stærkeste anbefale at HVIS man vælger at låne af familien at man så har meget klare retningslinjer skrevet ned på papir for hvordan tilbagebetalingen skal foregå, sådan at man kan forsøge at undgå de værste konflikter.

Problemer med økonomien

Har man en god sund økonomi og et stort økonomisk overblik har man nok ikke så stort et behov for at tage et kviklån, og derfor kigger man nok ikke på en side som Ruo Finans. Har man derimod taget en række nemme kviklån eller måske endda et kviklån uden indtægt kan ens økonomi godt være lidt vakkelvorn. Derfor har vi lavet dette afsnit til dig som gerne vil have et par gode økonomiske råd.

Jeg kan ikke betale mit kviklån tilbage

Hvis du står i en situation hvor du ikke kan betale dit kviklån tilbage kan du trøste dig med at du ikke er den eneste, og at det heldigvis ikke er verdens undergang. Det er dog noget der kræver at du tør kigge problemet i øjnene og håndtere det derefter i stedet for bare at gemme det væk – men gør du det skal det nok løse sig.

kan ikke betale kviklaan tilbageVi anbefaler at du klarer problemet i følgende rækkefølge:

 1. Kontakt din kviklånsudbyder og forklar dem problemet
 2. Kontakt banken og få dem til at hjælpe dig
 3. Få overblik over din økonomi

Kontakt din kviklånsudbyder og forklar dem problemet

Det første du skal gøre er at ringe til der hvor du har taget dit kviklån og sige at du ikke kan betale lånet tilbage nu og her. Det kan være ubehageligt at skulle tage sådan en samtale, især hvis det er første gang for dig, men du kan trøste dig med at det ikke er første gang for kundeservicemedarbejderen der sidder i den anden ende. De har prøvet det mange gange før, og de har også en fast procedure for hvordan sådanne sager skal håndteres sådan at de får alle deres penge og du har nogenlunde styr på din økonomi – de er jo heller ikke interesseret i at sende dig på fattiggården eller i RKI, for så er chancen for at de aldrig ser deres penge større end hvis I laver en fælles løsning.

 

Derfor – ring til din kviklånsudbyder nu. Nu. Læs først videre når du har lavet opkaldet. Det er svært, men du kan klare det!

Kontakt banken og få dem til at hjælpe dig

Uanset hvilken løsning du har fået strikket sammen med dem der gav dig dit kviklån har du brug for bankens hjælp. Har du flere kviklån mange forskellige steder kan det f.eks. være en rigtig god ide at konvertere dem alle over til ét banklån som du så kan betale af på, sådan at du får en mere fast og sikker økonomi.

Det er den slags banken kan hjælpe og vejlede om, og derfor skal du ringe til dem og forklare dem din situation.

Ligesom det opkald du lige har taget kan det være svært for dig, men bare husk at din bankrådgiver har set masser af lignende sager, så han eller hun vil ikke dømme dig – kun hjælpe dig.

 

Få overblik over din økonomi

Det sidste skridt efter du har snakket med både dit kviklånsfirma og banken er at du fremadrettet skal have bedre styr på din økonomi. Det kan du læse mere om herunder.


Jeg kan ikke overskue min økonomi

kan ikke overskue min økonomiHvis du ikke kan overskue din økonomi og overvejer at låne dig ud af problemet kan vi med det samme sige at det ikke er den rigtige løsning. Det kan være meget fristende at tage et kviklån her og nu, men det vigtigste er at du får en solid økonomi som du kan overskue, sådan at du kan se konsekvenserne af dine forskellige valg og træffe valget om at tage et kviklån eller ej på et oplyst grundlag.

Heldigvis er der masser af gratis hjælp at hente.

Budget

Et budget er en oversigt over dine forventede indtægter og udgifter, og er en stor hjælp når din økonomi skal planlægges. Det er nemlig her du finder ud af hvor mange penge du har at gøre godt med, og om du har råd til at bruge lidt ekstra på forbrugsgoder, eller om du i stedet skal skære livremmen ind og begynde at spare.

Har man aldrig prøvet at lægge et budget før kan det godt virke lidt uoverskueligt i starten, men man kommer hurtigt ind i det.

Her på Ruo Finans anbefaler vi at du kigger på de to nedenstående links der begge er gratis budgetværktøjer:

Her kan du forsøge dig med at lægge et budget, som du så kan gennemgå sammen med din bankrådgiver.

Gældsrådgivning

Har du gæld som du ikke kan komme ud af eller overskue kan du ud over at snakke med banken også modtage gratis og uvildig gældsrådgivning. Det kan både være hvis du har gæld efter kviklån eller andre former for gæld.

Igen anbefaler vi har fra Ruo Finans to links du kan kigge nærmere på:

Vi har nævnt det et par gange allerede, men husk nu at selv om det kan være meget grænseoverskridende fra dig er det folk der arbejder med det her til daglig du kommer til at snakke med, så de skal nok hjælpe dig godt igennem processen og sørge for at gøre det på en god og ordentligt måde.

Det vigtigste er at du tager hånd om problemet nu og ikke bare lukker øjnene for det og tager endnu et kviklån med hurtig udbetaling.

Faktisk kan du godt tillade dig at være meget stolt over dig selv når du kontakter gældsrådgivningen – du gør nemlig det rigtige, og det er svært.

 

Det var den store guide til kviklån fra Ruo Finans. Har du spørgsmål, kommentarer, ting du gerne vil have uddybbet eller andet så må du endelig kontakte os.